Instructie steppen 1

alles wat je moet weten over het gebruik van de step
Plaats reactie
Daniel
Site Admin
Berichten: 23
Lid geworden op: 21-06-2013 13:37

Instructie steppen 1

Bericht door Daniel » 26-06-2013 11:49

1. De wissel
Wissel regelmatig het been af. Na 3 tot 12 passen wisselen. De top van de wedstrijdrijders wisselt na 3 of 4 passen, in meer recreatieve tochten zie je een lager wissel tempo, 8 á 10 keer, soms meer. Belangrijk is dat je been niet verzuurt op de plank, want dat been verbruikt de meeste energie. Niet het het been waarmee je afzet.

De wissel heb je snel onder de knie.
Het wisselen zelf zal voor een beginner even wennen zijn, maar na een paar weken steppen wordt het een automatisme. Je voeten weten dan automatisch de plank te vinden.
De gevorderde rijder zal zo snel wisselen, dat een leek bijna niet ziet dat er gewisseld wordt. Wedstrijdrijders springen zelfs over. Om te beginnen met wisselen, draai je je de hak van de voet op de plank naar buiten; van de plank af. Zo creëer je ruimte voor de het voorste deel van de andere voet. Die zet je er naast en dan haal je het standbeen van de plank en zet je af met de voet die eerst op de plank stond. Tijdens de afzet heb je zo de ruimte om je andere voet helemaal op de plank te schuiven.

Plaats reactie